Privacy Notice

PJD Realty Sdn. Bhd. ("PJD") and our related corporations, jointly controlled companies, associates, affiliates and partners (collectively “PJD”, “we”, “us” or “our”) respects your privacy. This Privacy Notice (“Notice”) explains how we collect and handle your personal data in accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”).

1. Personal Data

1.1

Personal data means any information which relates to you and may include your name, identification card or passport number, contact details, financial and banking account details, age, gender, nationality, race, marital status, profession and information in audio/video format (including voice or video recordings, CCTV and photographs). Please note that the type of personal data stated herein is non-exhaustive and may include other personal data depending on the nature of dealings or transactions.

1.2

We collect your personal data directly from you or indirectly from third parties, for example:

1.3

All information requested from you is obligatory to be provided by you unless stated otherwise. Should you fail to provide the obligatory information, we may be unable to:

(i) provide you with the product or services requested; and/or
(ii) process the relevant commercial transactions.

2. Purposes of Collecting and Processing Personal Data

     

Your personal data will be collected, processed and used by us for, amongst others, the following purposes:

3. Disclosure or Transfer of Personal Data

     

Your personal data may be disclosed or transferred to the following categories of persons (within or outside of Malaysia):

4. Security and Retention

4.1

We store your personal data in hard and/or soft copy in our offices or servers operated by us or third party service providers located within or outside of Malaysia. There are reasonable measures in place to protect the security and integrity of your personal data, which includes restricting access to authorised personnel on a need-to-know basis and under similar safeguards vis-à-vis third party service providers.

4.2

Your personal data will be retained by us as long as necessary to fulfill the purposes as stated herein and subject to the prevailing requirements by law.

5. Website

     

Our website may contain links to other sites or pages. We do not control these sites/pages and will not be held responsible for them.

6. Right to Access and Correct Personal Data

6.1

You have the right to access and correct your personal data held by us. If you would like to:

(i) access, correct, limit the processing of or delete your personal data (subject to applicable legal and contractual requirements); or
(ii) opt out of receiving marketing or promotional materials from us at any time, please contact:

Contact Person

:

Privacy Officer

Tel No

:

+603 2162 1111

Fax No

:

+603 2163 3337 / +603 2162 3311

Email

:

privacy@pjdprop.com.my

Address

:

Plaza OSK, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur.

6.2

We would also ask that if there is any changes to your information, you should notify us via the contact details provided above to assist us in ensuring that your personal data is accurate and up-to-date.

7. Changes to the Notice

     

We reserve the right to update and amend this Notice from time to time and any such amendments will be posted on our website.

8. Conflict

     

In the event of any conflict between this English language Notice and the corresponding Bahasa Malaysia Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.

NOTIS PRIVASI

PJD Realty Sdn. Bhd. ("PJD") dan/atau syarikat-syarikat berkaitan, bersekutu, dikawal bersama dan rakan-rakan kongsi (secara kolektifnya “PJD”, “kami” atau “kita”) menghormati privasi anda. Notis Privasi ini (“Notis”) menjelaskan bagaimana kami mengumpul dan mengendalikan data peribadi anda menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

1. Data Peribadi

1.1

Data peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan diri anda termasuk nama, nombor kad pengenalan atau passpot, maklumat perhubungan, maklumat kewangan dan perbankan, umur, jantina, kewarganegaraan, bangsa, status perkahwinan, profesion dan maklumat dalam format video/audio (termasuk rakaman suara, video, CCTV dan gambar). Sila dimaklumkan bahawa jenis data peribadi yang dinyatakan di sini adalah tidak menyeluruh dan akan merangkupi data-data peribadi yang lain bergantung kepada jenis urusan atau transaksi yang berkenaan.

1.2

Kami mengumpul data peribadi daripada anda secara langsung atau secara tidak langsung daripada pihak-pihak ketiga, contohnya:

1.3

Adalah wajib bagi anda memberi atau membekalkan kesemua maklumat yang diminta kepada kami, melainkan dinyatakan sebaliknya. Sekiranya anda gagal untuk memberi atau membekalkan maklumat wajib tersebut, kami mungkin tidak akan dapat:

(i) membekalkan anda dengan produk atau perkhidmatan yang dikehendaki; dan/atau
(ii) memproses transaksi komersial yang berkenaan.

2. Tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi

     

Data peribadi anda akan dikumpul, diproses dan digunakan oleh kami, antara yang lain, bagi tujuan-tujuan seperti berikut:

3. Pendedahan atau pemindahan Data Peribadi

     

Data peribadi anda mungkin akan didedahkan atau dipindahkan kepada pihak-pihak seperti yang berikut (di dalam atau di luar Malaysia):

4. Sekuriti dan Penyimpanan

4.1

Kami akan menyimpan data peribadi anda samada di dalam pejabat atau server di bawah kendalian kami atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga di dalam atau di luar Malaysia. Kami telah mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk melindungi sekuriti dan integriti data peribadi anda, termasuk menghadkan akses kepada kakitangan yang diberi kuasa mengikut keperluan dan perlindungan yang sama daripada pihak pembekal-pembekal perkhidmatan pihak ketiga.

4.2

Data peribadi anda akan disimpan oleh kami buat tempoh selama yang diperlukan untuk memenuhi tujuan-tujuan yang dinyatakan di sini dan tertakluk kepada undang-undang yang berkuatkuasa.

5. Laman Web

     

Laman web kami mungkin mengandungi sambungan (link) ke laman web pihak yang lain. Kami tidak mengawal atau bertanggungjawab terhadap laman tersebut.

6. Hak Akses dan Pembetulan Data Peribadi

6.1

Anda mempunyai hak untuk mengakses dan memperbetulkan data peribadi anda yang dipegang oleh kami. Sekirannya anda ingin:

(i)

mengakses, memperbetulkan, menghadkan pemprosesan atau memadam data peribadi anda (tertakluk kepada undang-undang yang berkuatkuasa dan kewajipan-kewajipan kontraktual); atau

(ii)

memilih untuk tidak menerima apa-apa risalah promosi atau pemasaran daripada kami pada bila-bila masa,sila hubungi:

Nama

:

Privacy Officer

No Telefon

:

+603 2162 1111

No Faks

:

+603 2163 3337 / +603 2162 3311

Emel

:

privacy@pjdprop.com.my

Alamat

:

Plaza OSK, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur.

6.2

Kami juga memohon bahawa sekiranya terdapat sebarang perubahan terhadap maklumat peribadi anda, anda harus menghubungi kami melalui maklumat perhubungan yang dinyatakan di atas bagi membantu kami dalam memastikan bahawa data peribadi anda adalah tepat dan kemaskini.

7. Pindaan Kepada Notis

     

Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis ini dari semasa ke masa dan segala perubahan yang dibuat akan dipaparkan di laman web kami.

8. Percanggahan

     

Sekiranya terdapat sebarang percanggahan di dalam terma-terma di antara Notis ini di dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, terma-terma Notis ini di dalam Bahasa Inggeris akan diterima pakai.